dilluns, 2 de gener del 2017

Brutal atac al ramat que pastura a Matadepera


Avui, el ramat que tenim contractat a l'ADF Matadepera per a què ens doni un cop de mà durant tot l'any en la prevenció d'incendis forestals, i que molts esteu acostumats a veure'l treballar per diferents racons del poble, ha patit un brutal atac.

Durant la matinada, dos gossos considerats de raça potencialment perillosa, han entrat al corral on ovelles i cabres dormien tranquil·lament i les han atacat. El resultat provisional és gairebé un centenar d'animals morts, la majoria femelles prenyades o mares i les seves cries. Aquesta xifra es provisional ja que el veterinari preveu que els propers dies algunes més es morin degut a les ferides que tenen.

Des de l'ADF volem recordar a tots els veïns del poble que cal tenir els gossos controlats en tot moment, ja que les conseqüències de no fer-ho poden ser, com en aquest cas, desastroses. El que ha passat avui ha estat una gran desgràcia, però anteriorment i en diverses ocasions el ramat ja havia tingut petits incidents amb gossos descontrolats mentre pasturava pel municipi.

També volem aprofitar aquestes ratlles per donar tot el nostre suport a La Vall, S.C.P. i el seu pastor local, el Pau Garcia, empresa que des de fa anys pastura amb el seu ramat ajudant-nos en la prevenció d'incendis forestals i expressar el nostre agraïment públic per la tasca que fan.


imatge d'aquest matí...

20 comentaris:

  1. Estem amb un entorn previlegiat, dintre del parc natural , a la bora de grans ciutats , pero per tirar endavant un ramat el entorn es molt miserable , dons cal fer molts canvis de bestiar , buscant les pocas herbas seleccionar les millors mares , estar molt altanto de les vacunes i controls sanitaris , invertir un munt d'horas durant tot l'any, festa i dia fener , i tot dun plegat per segurament un descuit d'algú que posiblement estar ben posicionat , i te el capritx de tenir dues maquinas de matar , tot el treball de anys , va tot per terra , es injust !!!

    ResponElimina
  2. Això té, entre altres, un cost econòmic : que pagui el responsable dels gossos.

    ResponElimina
  3. Es una vergonya, cal que circuli la notícia, jo tinc gos i m'agraden molt els animals de companyía, pero in gos acaba sent el que tu vols que sigui, evidentment el amo dels gossos ha de respondre econòmicament pels actes de les seves bèsties, però a més hi ha de fer inmediatament, ja que el mal està fer ara, i no d'aquí uns anys desores dun llarg judici, es una notícia trista, tot el meu suport a La Vall i a en Pau i l'Emma. S'ha de fer justicia

    ResponElimina
  4. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  5. No debemos permitir que el este país la gente sea tan irresponsable con sus perros y los dejen sueltos sin control.
    Es una auténtica aberración dejar un perro descontrolado y que pueda atacar a otros animales e incluso a personas. Los perros no son inteligentes como nosotros, ni tienen sentimientos humanos y no entienden del bien y del mal. Podemos encontrar a muchos propietarios de perros que creen conocer a su animal y piensan que el suyo no lo haría. Pero un animal tiene reacciones instintivas que no puede controlar, y en muchas ocasiones ni bajo la supervisión de su propietario.
    Si nos fijamos en los perros que tenemos y los motivos por los que los tenemos es sorprendente que la gente los tenga porque les gustó su aspecto de cachorro, porque se lo regalaron o porque es una raza bonita. Y no los tenga porque sabe cómo atenderlo; porque puede dedicarle tiempo y dinero; o es la raza apropiada a lo que quiere hacer y puede hacer.
    No todo el mundo puede tener un perro grande, o de carácter, y mucho menos de los considerados perros potencialmente peligrosos.

    ResponElimina
  6. Aprovecho para comentaros que el mayor porcentaje del ganado muerto en España es a causa del ataque de perros domésticos y de perros asilvestrados o cimarrones. ¡Está muy estudiado! Pero en algunos lugares existen lobos en el territorio y es más fácil culpabilizar al lobo, y además, se cobran ayudas por cada animal muerto que no se cobran si la matanza la hace un perro.
    Los que "conducimos" o paseamos perros debemos ser conscientes de nuestras obligaciones antes que de nuestros derechos.

    ResponElimina
  7. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  8. Els gossos han d'estar dins de la casa o pati tancst, un lloc on no puguin sortir fora. Ni de dia, ni de nit. Aquest gossos deuen ser salvatges. Els propietaris han d'assumir els costos de tot. I les ovelles tenen dret a pasturar.

    ResponElimina
  9. Dado que son perros PPP
    ... Hay una legislación muy clara así que...

    Que pague el amo y denuncia y multa al canto

    ResponElimina
  10. Si es sap quins gossos són, també es sabrà qui és el propietari, no?
    I per una altra banda, com es que els gossos han pogut accedir? No està ben protegit el ramat?

    ResponElimina
  11. Jo sóc propietari d'un gos potencialment perillós i cada dia el trec a passejar radera del Montcau on justament està en aquestes ovelles pasturant I quan passo per allà el gos borda però sempre va lligat tot i que no defenso l'actuació dels dos gossos salvatges, aquests gossos han de tenir xip i per lo tant han de sapiguer qui és l'amo i en conseqüència hi ha una assegurança de responsabilitat civil que cobreix aquests actes. La solució és molt fàcil denunciar a l'amo dels gossus i que pagui el muntant de les ovelles.

    ResponElimina
  12. quin horror mare meva!!! son els amos els responsables no esl gossos ha ho sabeu no?

    ResponElimina
  13. Suposo que si com dieu que son de rassa PPP, es que els heu vist.
    si es així sabreu de qui son (en un lloc rural es el més normal).
    i si no els heu vist, per que criminalitzeu unes races en concret?.

    ResponElimina
  14. Com a matadeperenc a l'estranger, tot el meu suport a la vostra tasca. Cuideu del poble, és un poble molt maco amb molt bona gent

    ResponElimina
  15. Pagant i denunciant no treu el fet ni tampoc la vida daquest ramat, ni la feina daquests pastors...anims Emma i Pau. Empatitzem amb vatres desde Vilamur

    ResponElimina
  16. Molt trista noticia! Ànims al pastor i a tota la gent afectada, lamentablement no tot és un tema de compensació econòmica quan es tracta d'una desgràcia com aquesta. El problema d'aquest pais son les normes i lleis. A nosaltres ens van entrar dos pastors alemanys fa 3 setmanes a casa saltant la valla, van trencar el tancat de les gallines i les varen matar. A hores d'ara ja sabem d'on i de qui son els gossos, ho hem denunciat i posat en coneixement dels Mossos, però cada dia continuen escapats de casa seva sense control. És qüestió de temps que torni a haver una desgràcia.... Molta impotència és el que se sent amb aquestes noticies.

    ResponElimina
  17. Las leyes contra abandono , maltrato animal,perros sin chip, sin censar, creo que no podemos evitar esto ,si no las cambiamos.
    Rosa

    ResponElimina