dilluns, 14 de maig del 2018

Practiques amb els voluntaris

Després de la campaya per incorporar nous voluntaris i estant ja a les portes de l'estiu hem pensat que calia posar-se al dia per estar apunt i repassar conceptes, és per això que les últimes setmanes hem estat fent activitats formatives pels nostres voluntaris.

A la primera jornada vam començar repassant els conceptes bàsics dels incedis forestals, les instal·lacions d'aigua i les actuacions de primera intervenció amb foc real de la mà de companys del parc que son un referent, mil gràcies al Quim a l'Eric i el Guillem.










I a la tarda una bona volta pel poble per practicar cartografia a fons amb l'ajuda del Sergi, on els voluntaris van haver d'esforçar-se per reconeixer el territori a partir de coordenades UTM, SOC i noms d'indrets del municipi.

La segona jornada vam repassar l'ús i manteniment de les eines forestals com el poulaski, la gorki, la motosserra i la desbroçadora, així com les mesures de seguretat per a la seva utilització de la mà del Quim, el Ricard i el Guillem. I de la mà de GEP services ( bomberos formadores ) amb la seva unitat mòbil, ens van ensenyar i practicar amb foc real l'ús dels extintors, element que portem als vehicles i que ens pot servir d'autoprotecció en la nostra feina i en el dia a dia, ja que son presents en molts edificis.






I a la tarda, gràcies al Joan Ramon i l'Albert, repàs dels principals conceptes de primers auxilis, que no sabem mai què ens pot passar durant el dia a dia de la prevenció i extinció d'incendis forestals.




La tercera i última jornada, gràcies al Marcel·lí i al Guillem, ha servit per repassar l'ús dels vehicles, consells per a la condució d'urgència i al bosc i pràctiques per a conèixer els límits dels vehicles.





Moltes gràcies a tots els que heu participat però sobretot als formadors que heu dedicat el vostre temps desinteresadament!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada