dijous, 18 de desembre de 2014

Ventades 2014

Els danys provocats per la ventada del dia 9 de desembre de 2012, ha causat nombrosos danys a l’arbrat, localitzats sobretot en les comarques del Vallès occidental i Vallès oriental concentrant-se l’afectació en els municipis de Terrassa, Sabadell, Matadepera, Castellar del Vallès, Sentmenat, Caldes de Montbui, Palau Solità i plegaments, Santa Eulàlia de Ronçana, l’Ametlla del Vallès, Sant Feliu de Codines, Bigues i Riells i La Garriga. La vegetació afectada ha estat en un 100% el pi blanc (Pinus halepensis), el qual es troba acompanyat en codominància o en forma de subvol (a voltes molt desenvolupat), d’alzina (Quercus ilex) i algun roure martinenc (Quercus humilis). 

 

Al municipi de Matadepera els danys es van concentrar a partir del pla de Sant Llorenç fins al terme amb Terrassa, sent molt considerables a moltes parcel·les i carrers urbans i a les zones forestals del bosc de les farigoles, del golf i de Can Bondia. Des de migdia es van mobilitzar els efectius de l’ADF i Bombers de Matadepera, els quals van fer més de 80 sortides fins ben entrada la matinada. Les tasques es van concentrar en tallar i apartar els arbres caiguts per donar accés i seguretat als veïns.

 

Els dies següents a la ventada els efectius de l’ADF han continuat fent tasques d’obertura de les pistes forestals que donaven accés a les masies i els que configuren la xarxa bàsica de prevenció d’incendis. Aquests tasca s’anirà desenvolupant en les properes setmanes per donar seguretat en els accessos i usos del territori, al mateix temps que per fer tasques de prevenció d’incendis. 

 

Des de l’ADF de Matadepera, avisem als ciutadans que fan ús de les zones afectades per les ventades de Matadepera i dels termes municipals colindants, que hi ha un risc mol elevat per la seguretat personal i es desaconsella l’accés en aquestes.

 

 

ADF Matadepera, 18 de desembre de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada