dijous, 30 de novembre del 2017

Treballs de prevenció d’incendis a Matadepera. ADF de Matadepera


Obertura de franges complementaries en les zones estratègiques per a la prevenció de grans incendis a l’àrea de la Riera de les Arenes.

A finals de novembre i principis de desembre del 2017, l'ADF Matadepera està fent treballs d’obertura de franges entre la torre de l’àngel i el camp de les nogueres de La Barata, complementant i ampliant les zones forestals delimitades com a estratègiques per a la lluita contra els incendis.

S’està treballat en una àrea continua territorialment en una superfície total de 5 hectàrees. Les feines han estat bàsicament de treballs silvícoles de control de sotabosc i  selecció de rebrotades, sent molt curosos i selectius en aquestes tasques, tot respectant aquelles espècies i exemplars singulars o interessants des del punt de vista paisatgístic i de conservació.

L’ampliació de les àrees estratègiques s’ha fet coordinadament amb els serveis del Parc Natural de Sant Llorenç i Serra de l’Obac, l’Ajuntament de Matadepera i la propietat de la Barata.

Aquestes treballs també serviran per facilitar el pastoreig extensiu del ramat contractat per l’ADF, el qual  aprofita les herbes i sotabosc i ajuda a controlar  la rebrotada del sotabosc i redueix els costos de manteniment d’aquestes àrees estratègiques.Junta Adf Matadepera

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada