dilluns, 16 de març del 2015

Des del passat diumenge ha començat la prohibició de fer foc al bosc

Del 15 de març al 15 d’octubre, no es pot fer foc als terrenys forestals sense autorització.




El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural informa que a partir d’aquest diumenge, dia 15 de març, fins al 15 d’octubre no es pot encendre foc en terreny forestal. Aquesta prohibició recollida en el Decret 64/1995 té com a objectiu establir una sèrie de mesures per prevenir els incendis forestals.



La norma regula que en els terrenys forestals, estiguin o no poblats d’espècies arbòries, i en la franja de 500 metres que els envolta no es pot encendre foc sigui quina sigui la finalitat.


Especialment, no es poden cremar restes de poda i d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni marges pròxims a zones forestals, sense una autorització expressa del Departament d’Agricultura. Tampoc no es poden fer focs d’esbarjo ni d’altres relacionats amb l’apicultura. Dins de les àrees recreatives i d’acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, es podrà fer foc quan s’utilitzin barbacoes d’obra amb mataguspires.

També queda prohibit llençar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa de l’inici d’un foc; llançar coets, focs d’artifici o d’altres artefactes que continguin foc, i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

La normativa preveu la possibilitat de l'obtenció de permisos per a l’eliminació de restes vegetals i restes de poda procedents de treballs agrícoles (brancatge d’olivera i ametllers, vinya i restes vegetals procedents dels horts...). La resta de sol·licituds d’activitats amb risc d’incendi han de seguir un tràmit administratiu individual d'autorització, tal com es feia fins ara.

Aquest 2015, des de l’1 de gener fins avui, hi ha hagut a Catalunya 68 incendis forestals que han cremat 24.39 hectàrees forestals (dades provisionals)

Adjuntem full informatiu iCAR 01_15 Períodes de crema on s’informa de l’inici del període de la prohibició d'encendre foc, així com també de les autoritzacions excepcionals per a realitzar activitats amb risc d’incendi forestal.



Per a més informació us podeu adreçar als Agents Rurals o a l'Ajuntament de Matadepera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada