dilluns, 23 de març del 2015

Obres de remodelació de la bassa de Can Robert i arranjament de la Xarxa viàraia bàsica per a la prevenció d’incendis forestals

L’ADF Matadepera ha començat aquest dilluns 23 de març, les obres d’arranjament de la bassa de Can Robert per a la prevenció d’incendis forestals, mitjançant una subvenció concedida pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi i Natural d’uns 18.000 euros.
La bassa es trobava en unes condicions molt degradades com a conseqüència de la degradació del material que recobreix la terra, fet que la feia inhàbil per la tasca que es va construir.
Les obres consistiran en la neteja i desbrossat, d’instal·lació d’una nova lona d’impermeabilització, escomeses d’aigua per la recàrrega i ús en cas d’extinció i tancament mitjançant tanca perimetral.

Aquestes tasques es fan coordinadament amb la propietat, el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt, els serveis tècnics del DAAM i l’Ajuntament de Matadepera i, es preveu una durada d’uns 10 dies.

Un cop s’acabi l’arranjament, s’aprofitarà per recuperar els camps de l’entorn de Can Robert i el seu aprofitament per la pastura.


En paral·lel amb aquesta actuació, en els propers 15 dies també es començarà a fer el manteniment i millora de la xarxa bàsica de prevenció d’incendis programada per aquest 2.015. Aquesta es correspondrà als trams següents: el tram de la Font de la Tartana fins la Bassa del Collet, el Camí de les Rovires, un tram del Camí Moliner (des de Can Torres fins a l’entrada de la urbanització), i el Tram del Camí del Pujol fins a Can Prat.

Aquest arranjament suposa una inversió d’uns 12.500 euros provinents de les subvencions per tal efecte, de la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Matadepera.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada